Spreien & Plaids

Artikelen 1 tot 48 van 116 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Artikelen 1 tot 48 van 116 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Spreien Je huis is waar je je thuis voelt en een thuis hoort gezellig te zijn. Een sprei, plaid of quilt is ideaal om voor een warme uitstraling te zorgen. Een sprei over het bed, bank of opgevouwen op een stoel staat prachtig mooi. Behalve er mooi uitzien zijn ze ook nog eens lekker om onder weg te kruipen op de bank in de winter, buiten op het terras op een frisse zomer avond of als extra laagje op je bed tijdens koude nachten. 

Een sprei is een versierd kleed en heeft een vulling. Spreien zijn extra fijn voor koude dagen en nachten over je dekbed, of op de bank.

Een plaid heeft in tegenstelling tot een sprei geen vulling. Het is gewoon een fijn dekentje om de woon- of slaapkamer gezellig te maken, of om over je heen te trekken in bed of op de bank. Plaids zijn bij Slaaptextiel onder andere verkrijgbaar als fake fur en 100% acryl (super zacht). Bij sommige plaids zijn ook bijpassende sierkussens te vinden.

Een quilt is een van oorsprong oude techniek om twee lagen stof, met vulling ertussen, door te stikken. Doormiddel van een quiltsteek wordt er een mooi patroon op de quilt gestikt. Wanneer de quilt opgebouwd is uit verschillende lapjes heet dit een patchwork quilt.

Afwisselen per seizoen Door een sprei, plaid of quilt per seizoen af te wisselen, kun je net als met sierkussens relatief goedkoop je interieur een andere uitstraling geven, die perfect bij het betreffende seizoen past en je een fijn thuisgevoel geeft.

Ook voor de logeerkamer Een sprei over het bed zorgt voor een stijlvolle hotelkamerlook. Heb je een logeerkamer, dan is het mooi om het logeerbed aan te kleden met een prachtige quilt. Dan hoeft het daadwerkelijke beddengoed er niet constant op te liggen, maar ziet de kamer en het bed er gezellig en uitnodigend uit.